2105154391 Φάωνος 58, Αθήνα info@oreichalkos.gr

 

Στο παρόν σημείο θα αναφέρουμε κάποια ενδιαφέροντα γεγονότα γύρω από τα μέταλλα ορείχαλκο και μπρούτζο καθώς και για την αρχαία ελληνική ιστορία ή και για τα δύο μαζί.


 

1. Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο συχνά χρησιμοποιούνται χειρολαβές και χειρολισθήρες από ορείχαλκο σε δημόσια κτίρια; Αυτό συμβαίνει επειδή ο Ορείχαλκος, ένα κράμα χαλκού και είναι φυσικό αντιβακτηριακό. Παρόλα αυτά πρέπει πάντα να πλένουμε τα χέρια μας.

 

2. Ο ορείχαλκος είναι ένα πολύ αγώγιμο υλικό και επομένως είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Ο ορείχαλκος έχει επίσης πολύ χαμηλό ποσοστό κόπωσης, που είναι ένας άλλος τρόπος να πούμε ότι δεν φθείρεται τόσο γρήγορα όσο μερικά άλλα μέταλλα.

 

3. Στα αρχαία χρόνια ο Ορείχαλκος και ο μπρούτζος χρησιμοποιήθηκαν κατα κύριο λόγω με την διαδικασία της χύτευσης επειδή είναι πιο ελαστικά μέταλλα. Μέχρι τον Μεσαίωνα, Ορείχαλκος και ο μπρούτζος  χρησιμοποιήθηκαν με τη χαμένη μέθοδο του κεριού. Η χαμένη μέθοδος του κεριού είναι μια μέθοδος χύτευσης μετάλλων στην οποία ένα λιωμένο μέταλλο χύνεται σε ένα καλούπι που έχει δημιουργηθεί μέσω ενός μοντέλου κεριού. Μόλις κατασκευαστεί το καλούπι, το μοντέλο κεριού λιώνει και αποστραγγίζεται. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιούταν λόγω καλύτερης αισθητικής στο τελικό αποτέλεσμα.

 


Αν θές να μάθεις και άλλα για ενδιαφέροντα γεγονότα ή θέλεις να μοιραστείς μαζί μας γνώση επικοινώνησε μαζί μας μέσω των social media μας (facebook, linkedin, instagram) ή στείλε μας mail στο info@oreichalkos.gr. Αναμένουμε και τις δικές σας προτάσεις έτσι ώστε να επεκτείνουμε όλοι τις γνώσεις μας.