2105154391 Φάωνος 58, Αθήνα info@oreichalkos.gr

Ορείχαλκος Ρούκης (Ορειχαλκουργείο) 
Η Βιοτεχνία μας

Η βιοτεχνία μας Ορείχαλκος Ρούκης (Ορειχαλκουργείο) ασχολείται πάνω από 30 χρόνια με την χύτευση και την επεξεργασία του ορείχαλκου και του μπρούτζου. Στόχος μας είναι να σας ταξιδέψουμε έως τα βάθη του αρχαίου Ελληνικού μας πολιτισμού και στην άνθηση της μεταλλουργίας. Μέσα από μια τεράστια ποικιλία τουριστικών ειδών και ειδών λαϊκής τέχνης, σας προσκαλούμε να δείτε και να έρθετε σε επαφή με την τέχνη επεξεργασίας του μετάλλου που οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν.

 

Τα είδη μας χωρίζονται στις παρακάτω 4 μεγάλες κατηγορίες:

Α) Είδωλα και πλακέτες

Β) Πανοπλίες και λοιπός Εξοπλισμός (περικεφαλαίες, θώρακες, ασπίδες, περικνημίδες - περικάρπια κ.α.)

Γ) Μαγνητάκια

Δ) Αγαλματίδια

Όλα τα είδη μας διατίθενται σε αντρικά και παιδικά μεγέθη, σε ποικίλους χρωματισμούς και σχέδια και για διάφορες χρήσεις όπως για παράδειγμα περικεφαλαίες για μπάντες φιλαρμονικής

Η έδρα της βιοτεχνίας μας είναι περίφημη Ακαδημία Πλάτωνος που ίδρυσε ο Πλάτων το 387 π.Χ., η οποία λειτούργησε μέχρι την παύση της από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 529 μ.Χ. Τι ήταν όμως η Ακαδημία Πλάτωνος; Ήταν ένα σχολείο έξω από τα τείχη της αρχαίας Αθήνας. Βρισκόταν μέσα ή δίπλα σε έναν ελαιώνα αφιερωμένο στη θεά Αθηνά. Το αρχαϊκό όνομα για της ήταν Ἑκαδήμεια, το οποίο από τους κλασικούς χρόνους εξελίχθηκε σε Ἀκαδημία. Η τοποθεσία της Ακαδημίας ήταν ιερή για την Αθηνά καθώς η θρησκευτική λατρεία της στην περιοχή αυτή ξεκινούσε από την εποχή του Ορείχαλκου. Σήμερα λειτουργεί ως αρχαιολογικός χώρος τον οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε ελεύθερα δίπλα από την βιοτεχνία μας.

 

Η επεξεργασία του ορείχαλκου και του μπρούτζου είναι το πάθος μας και γι αυτό συνεχίζουμε να προσφέρουμε άριστης ποιότητας είδη το καθένα εκ των οποίον λέει την δική του ιστορία από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα.

Σας περιμένουμε στην βιοτεχνία μας έτσι ώστε να ταξιδέψουμε μαζί πίσω στην ελληνική ιστορία και να αφηγηθούμε αυτές τις ιστορίες σε όλο τον κόσμο.

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα